Tarih : 20.05.2022 - 04:30

2.5 milyar dolar yatırım yapıldı

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile İnovasyon ve Kalkınma Bakanı Daniel Lorer, ülkedeki yatırımları 2.5 milyar dolara ulaşan Türk işadamlarıyla biraraya geldi.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye - Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, Başbakan Petkov’u Bulgar ve Türk iş insanlarının katılacağı iş forumu için Türkiye’ye davet ettiklerini belirterek, ticareti geliştirmek istediklerini söyledi. Bulgaristan Başbakanı Petkov da ticari ve ekonomik ilişkileri daha da arttırmak istediklerini kaydederek, Türk iş adamlarının rahat çalışmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Bulgaristan İnovasyon ve Kalkınma Bakanı Daniel Lorer de Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkinin henüz başlangıç seviyesinde olduğunu kaydederek, iki ülkenin birlikte çok daha fazlasını yapabileceğini vurguladı.

Sarıbekir de, “İlişkileri daha da geliştirmek için forumlar yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede Başbakan Petkov’u Bulgar ve Türk iş insanlarının katılacağı iş forumu için eylül ayında Türkiye’ye davet ettik” dedi.

Bulgar - Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Burhan Nemutlu da, “Bulgaristan’a yatırım yapan kişiler, aslında 150 milyon kişilik bir pazara ulaşıyor” dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar