Tarih : 25.04.2024 - 04:08

Almanya ile ticarette yeni hedef: 60 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile yoğun bir ticaret ilişkimiz yok, bu iş bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier bir araya geldi.

Süvariler, Steinmeier'in makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayarak protokol kapısına kadar eşlik etti.

Erdoğan da Steinmeier'i Külliye'nin ana giriş kapısında karşıladı. İki liderin tören alanındaki yerlerini almasının ardından Türkiye ve Almanya'nın milli marşları çalındı.

'Merhaba asker' dedi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Erdoğan ve Steinmeier, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Steinmeier, heyetlerarası görüşmeye başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenledi.

Gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaretin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Almanya arasında 50 milyar doları bulan ticaret hacminin dengeli bir biçimde 60 milyar dolar seviyesine ulaştırma hedefinde olduklarını belirtti.

Erdoğan konuyla ilgili, "50 milyar doları bulan ikili ticaret hacmimizi, dengeli biçimde 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar