Tarih : 19.05.2022 - 18:27

Kırıkkale’de çiftçilere 1.5 milyon domates fidesi dağıtıldı

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi tarafından ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılan 1,5 milyon domates fidesi toprakla buluşturuluyor. İlk çalışmaların başladığı Kızılırmak Nehri kıyısındaki 60 dönüm araziye 150 bin adet domates fidesi dikildi.

Mevsimlik işçilerin de çalıştığı tarlada, ilçedeki çalışmak isteyen kadınlara da iş istihdamı sağlanıyor. Yaklaşık 2 ay sonra hasadı yapılması planlanan domatesler, tesiste kurutulacak. Özel bir şirket aracılığıyla da başta Çin, Almanya, Finlandiya, İtalya gibi ülkelere ihracat edilecek. Proje sayesinde de çiftçiler ekonomik kazanç sağlayacak.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yaklaşık 60 dönüm araziye 150 bin domates fidesinin toprakla buluşturulduğunu ifade ederek, 1,5 milyon tane domates fidesinin de vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Domates kurularının 7 ülkeye ihracatını yapacaklarını belirten Türkyılmaz, "Üretken belediyecilik" anlamında da hayata geçirilen projeler sayesinde kadınlara iş istihdamının sağlanacağını aktardı.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar