Tarih : 26.04.2024 - 04:20

TAV Havalimanları bilançosu açıklandı

TAV Havalimanları 2024'ün ilk üç ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçları açıkladı. TAV bu dönemde 321 milyon euro ciro ve 86 milyon euro FAVÖK elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV'ın işlettiği havalimanlarında dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, kış döneminde yolcu trafiklerinin uzayan turizm sezonu ve havalimanlarına uçan havayollarının yürütmekte olduğu filo genişletme stratejilerinden olumlu etkilendiğini belirtti.

Kaptan, "Böylece birinci çeyrekte, geçen seneye göre dış hat yolcumuz yüzde 27, toplam yolcumuz da yüzde 22 büyüdü. Gerek İzmir, gerekse Ankara havalimanlarımız iç hattan dış hata transfer stratejisine odaklanan AJet, Pegasus ve SunExpress'in filo büyümesinden olumlu etkileniyor." ifadelerini kullandı.

Faaliyetlerindeki başarının tamamını finansal sonuçlarına da yansıtmayı başardıklarını belirterek, "Ciromuz yüzde 28 artarak 321 milyon euroya ve FAVÖK de yüzde 97 artarak 86 milyon euroya ulaştı. Düşük sezonda olmamıza rağmen net kâr da pozitife döndü ve 9 milyon euro oldu." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar