Tarih : 02.02.2023 - 06:28

Bitcoin 23 bin 900 dolara yükseldi

Geçtiğimiz yılın son aylarında büyük düşüş gösteren ve 15 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin yeni yılın gelmesiyle birlikte yönünü yukarı çevirmişti.

Bitcoin bu hafta defalarca 23 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak önemli bir yükseliş gösterdi. Bitcoin’de yılbaşından bu yana getiri yüzde 40’ın üzerine çıktı. Kripto para yatırımcıları yeniden piyasaya dönerken tüm gözler bugün açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaydı.

Fed politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan artırarak yüzde 4.75 seviyesine çıkardı. Fed bir önceki toplantıda politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4.50 seviyesine yükseltmişti.

ABD’de enflasyon rakamlarının gerileme göstermesi, iş gücü istatistiklerinin iyi gelmesiyle birlikte son dönemde Fed’in 25 baz puan faiz artırımına gideceği piyasalar tarafından kesin gözüyle bakılıyordu. Nitekim Fed beklentileri bozmadan faiz artırımlarına devam ediyor.

KRİPTO PARALARDAN İLK TEPKİ

Kritik gelişme öncesinde 23 bin 69 dolar civarında hareket eden Bitcoin an itibarıyla fazla bir değişim göstermeyerek 23 bin 890 dolardan işlem görüyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar